null

Gaatjes in je kleding

Gaatjes in je kleding… een veel voorkomend euvel en een doorn in het oog van velen. Ineens zitten er kleine gaatjes in je t-shirt of truitje! En wel aan de voorkant bij de buik, meestal ter hoogte van de navel.

Verschillende partijen, zowel belanghebbenden als media, hebben onderzoek gedaan naar het ontstaan van gaatjes in bovenkleding. Ook het team van Belton Company is op onderzoek uitgegaan. Immers, om een gedegen oplossing te kunnen bieden voor dit fenomeen, moest de oorzaak voor het ontstaan ervan ons eerst volledig duidelijk zijn.

Gaatjes ter hoogte van je navel

Hoe ontstaan deze gaatjes?
Zijn het motten? Komt het door slijtage? Door verkeerd wassen?

Henny Jordaan – Textielexpert, noemt in de video van MAX het ontstaan van gaatjes in de kleding een “mechanisch probleem”. Hij stelt onder andere dat de garen ofwel de doekkwaliteit mede bepalend is voor het gemak waarmee gaatjes in kleding kunnen ontstaan.

Hij duidt ook aan dat de gaatjes vaak ontstaan door het blijven haken aan de eigen riem. Bij Belton Company erkennen we drie hoofdoorzaken voor het ontstaan van gaatjes in je kleding.

Drie oorzaken van gaatjes in je kleding

  1. Je draagt je broek zonder riem.
    Het stoffen puntje van je broek en delen van je knoop hebben vrij spel ten opzichte van tere stoffen. Door voortdurende wrijving is een gaatje of beschadiging snel ontstaan.
  2. Het lipje van de ritssluiting zit niet goed.
    Wanneer je rits niet helemaal dicht zit of wanneer het lipje niet goed verborgen is, kan dit deel uitsteken en daardoor gaatjes in je kleding veroorzaken.
  3. Je draagt een verkeerde riem.
    Veel riemen bevatten scherpe delen, zoals een puntige gesp. Je kleding kan hierdoor beschadigd worden of ingeklemd worden, waardoor gaatjes ontstaan.

Lees HIER hoe je gaatjes in kleding kunt voorkomen…

De BeltonClip voorkomt beschadiging van je kleding

Bekijk onze riemen en maak je keuze: